Główna O projekcie Regulamin Plan zadań Terminarz Materiały Nagrody Wyniki Mapa FAQ Patroni Kontakt Bank scenariuszy

O PROJEKCIE

Już po raz ósmy z radością zapraszamy do udziału w projekcie „Zdrowo jem, więcej wiem”, który odbędzie się pod Honorowym Patronatem Pierwszej Damy, Agaty Kornahauser-Dudy.

Pragniemy, żeby dzisiejsze dzieci za kilkanaście czy kilkadziesiąt lat były zdrowymi i aktywnymi dorosłymi. Musimy pamiętać, że „czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci”. Dlatego tak ważne jest, aby w dzieciach wyrobić nawyki i przekonania, które pozwolą im cieszyć się zdrowym i długim życiem oraz podejmować właściwe decyzje. Wspólnie z Państwem chcemy podjąć się tej misji i właśnie dlatego zapraszamy do udziału w naszym przedsięwzięciu.

Wierzymy w sens systematycznych i długofalowych działań, które pomogą nam dokonać społecznej zmiany. Do tej pory zrealizowaliśmy 7 edycji „Zdrowo jem, więcej wiem”. Jest to ogólnopolski projekt edukacji prozdrowotnej dla zerówek i klas I-III szkół podstawowych. Prowadzimy go od 2010 roku i od samego początku towarzyszy nam troska o zdrowie młodego pokolenia. Dzięki bogatej, wieloaspektowej i spójnej formule projekt doskonale wpisuje się w podstawy programowe Ministerstwa Edukacji Narodowej.

PROJEKT "ZDROWO JEM, WIĘCEJ WIEM" TO PRZEDE WSZYSTKIM:

• bogata oferta edukacyjna dla zerówek i klas I-III szkół podstawowych;
  • baza wiedzy i scenariuszy zajęć dla nauczycieli;
  • szansa dla nauczycieli na podniesienie swoich kwalifikacji w zakresie edukacji związanej ze zdrowym i ekologicznym stylem życia;
  • szansa dla uczniów na zdobycie wiedzy o zdrowym odżywianiu oraz wyrobienie prawidłowych nawyków żywieniowych, a także zdobycie cennych umiejętności takich jak praca w grupie.

PRZECZYTAJ WIĘCEJ

Kliknij w wybrany temat, żeby przeczytać więcej

GENEZA

CELE